Zakopane w kręgu zainteresowań szwedzkiego turysty?
Całkiem niedawno temu, mieliśmy okazje gościć dziennikarzy ze Szwecji, piszących artykuły o Zakopanem do dwóch znakomitych gazet:
- Svenska Dagbladet, wkładka Resor (podróże) – prestiżowy dziennik w Szwecji, nakład 150 000/dzień – aż 900 000 czytelników dziennie!
- Gourmet – Bardzo popularny magazyn kulinarny z działem podróże, zawierający przepisy, wywiady ze znakomitymi kucharzami z całego świata i reportaże z ciekawych destynacji.
Mauro Rongione i Lars Collin Przyjechali do nas ze Sztokholmu 13 lutego i przez kilka dni poznawali uroki Zakopanego. Okazuje się, że Polska, a w szczególności nasz rejon, stanowi wyjątkowo ciekawą alternatywę dla znanych europejskich kurortów zimowych. Oczywiście w ich wizycie nie mogło zabraknąć znakomitej kuchni, poznania rodowitych górali, spróbowania naszej kulinarnej dumy – oscypka, zabaw na skuterach śnieżnych, narciarskich szaleństw na Kasprowym Wierchu oraz poznania historii i tradycji Zakopanego.
Z niecierpliwością czekamy na artykuły, chętnie je Wam przedstawimy!