Zakopane w kręgu zainteresowań szwedzkiego turysty?

Całkiem niedawno temu, mieliśmy okazje gościć dziennikarzy ze Szwecji, piszących artykuły o Zakopanem do dwóch znakomitych gazet:

  1. Svenska Dagbladet, wkładka Resor (podróże) – prestiżowy dziennik w Szwecji, nakład 150 000/dzień – aż 900 000 czytelników dziennie!
  2. Gourmet – Bardzo popularny magazyn kulinarny z działem podróże, zawierający przepisy, wywiady ze znakomitymi kucharzami z całego świata i reportaże z ciekawych destynacji.

Mauro RongioneLars Collin Przyjechali do nas ze Sztokholmu 13 lutego i przez kilka dni poznawali uroki Zakopanego. Okazuje się, że Polska, a w szczególności nasz rejon, stanowi wyjątkowo ciekawą alternatywę dla znanych europejskich kurortów zimowych. Oczywiście w ich wizycie nie mogło zabraknąć znakomitej kuchni, poznania rodowitych górali, spróbowania naszej kulinarnej dumy – oscypka, zabaw na skuterach śnieżnych, narciarskich szaleństw na Kasprowym Wierchu oraz poznania historii i tradycji Zakopanego.

Z niecierpliwością czekamy na artykuły, chętnie je Wam przedstawimy!